Lašská Slivovice...
je jemný, ušlechtilý ovocný destilát s lahodnou chutí a charakteristickou vůní, vyráběn s 50% objemem alkoholu. Je pálen pouze v limitovaném množství z ovoce řádně vyzrálého, které má skálopevně stanoven poměr jednotlivých odrůd. Tímto je také zajištěna originalita naší pravé Lašské Slivovice.
Výroba naší slivovice je velice časově náročný a složitý proces, který začíná jak jinak, než sklizní švestek neboli trnek, které jsou následně velmi pečlivě přetříděny. Pro naši Lašskou slivovici totiž může být základem pouze zralé a čisté ovoce. Kvas , který se následně z tohoto ovoce připraví, putuje do našich obrovských nerezových tanků. Toto výrobní stadium výroby se názývá kvašení a je stěžejním a nejdůležitějším prvkem výroby naší Lašské slivovice. Náš kvas zraje za nepřístupu vzduchu minimálně 100 dnů, přičemž pomocí našich duplikátorů, kterými jsou naše tanky vybaveny, můžeme intenzitu kvašení regulovat...
Kvašení se v žádném případě nesnažíme urychlovat, neboť pouze přírodně prokvašené ovoce je tím pravým základem a vzniká z něj ta nejlepší slivovice.....tedy naše... Lašská
Destilací se nazývá samotná výroba slivovice. My ji provádíme unikátní, tzv. kolonovou technologií. Vše se odehrává na jednom z nejmodernějších zařízení, kdy během jediného procesu získáme z našeho kvalitního kvasu 3x destilovanou slivovici s typickou švestkovou vůní té nejjemnější chuti. Čerstvá slivovice u nás vypálená má zpravidla vysoký stupeň lihovitosti (cca kolem 56%), ředíme ji proto čistou pramenitou vodou na konečných 50%.
Proces zrání se odehrává ve sklepě v nerezových nádržích při teplotě kolem 12°C. Zde naše Lašská slivovice leží asi 8 až 12 měsíců proto, aby bylo dosaženo dokonalé harmonie vůně a chuti, která je typickým rozpoznávacím prvkem na naší......Lašské slivovici.